İzleyiciler

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Erkek ilişkisinde sorunlar olduğunda ne yapar?

 Aşık erkek annede teselli arıyor

Almanya'daki bir araştırmaya göre her on erkekten biri ilişkisinde sorunlar olduğunda annesinde teselli arıyor.
Araştırmalar, erkeklerin ilişkileri hakkında konuşmak istemediği yönündeki genel kanıyı haklı çıkarıyor. Alman tanışma sitesi ElitePartner'in bir araştırmasında, her iki erkekten birinin aşk acısını ya da ilişki sorunlarını
paylaşmadığı ve her on erkekten birinin ilişkisinde sorunlar olduğunda annesinde derman aradığı belirtildi.
Deutsche Welle'in yansıttığı araştırmada, kız arkadaşlarından birisine ilişkisinde yaşadığı sorunları anlatan erkeklerin oranının ise yüzde 16'da kaldığı belirtilirken, özellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerin ilişkilerindeki stres ve sıkıntılardan söz etmekten hiç hoşlanmadıkları ortaya çıktı.

"Her on erkektan biri annesinde teselli arıyor"


Bekar erkekler için ise kalp acısını anlatmanın daha kolay olduğu ifade edilerek, aşka tutulup annesinin kapısını çalanların da olduğu ve her on erkekten birinin ilişkisinde sorunlar olduğunda annesinde derman aradığı belirtildi.
ElitePartner psikologlarından Lisa Fischbach, "Çoğu erkeğin aşk hususunda konuşmayı sevmediği klişesi hala geçerli" diyerek bunun aile eğitiminden kaynaklandığı görüşünde.
Psikolog Lisa Fischbach, oğlan çocuklarının duygular, aşk acısı veya sevgi üzerine konuşması konusunda hala yeterince teşvik edilmediğini söyleyerek, bu yüzden erkeklerin özgüvenle hislerini ifade etmeyi daha az öğrendiklerini kaydetti.
Fakat günümüzde modernleşen aile içi eğitimin etkisini gösterdiğini belirten Fischbach, genç kuşakların, 50 yaş üzeri erkeklere kıyasla ilişkilerindeki sorunlardan çok daha fazla bahsettiklerinin altını çizdi.

Güzel Sözler - Özlü Sözler - Anlamlı Sözler - Deneme Yazıları Makale

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel Sözler - Özlü Sözler - Anlamlı Sözler - Deneme Yazıları Makale