İzleyiciler

19 Ekim 2011 Çarşamba

Aynı şeyler etrafında dönüp duruyoruz

Böcekler ve Delikleri


Bir delik düşünün evinizde. İçinden sürekli böcekler çıkıp yayılıyor. Siz elinize bir terlik alıp çıkan böcekleri birer birer öldürüyorsunuz. Ama sonu gelmiyor. Onlar çıkmaya devam ediyor, sizse öldürmeye. Bir süre sonra böyle gitmeyeceğini anlıyorsunuz ve deliği kapatmaya karar veriyorsunuz. Böylece sorun kökten çözülmüş oluyor.

Sorun şu ki, bu çözüm şeklini hayatımızın her alanına yayamıyor, çoğu zaman günü kurtarmak adına eylemlerde bulunuyoruz. Bu da bir süre sonra kısır döngü oluşturup bizi de içine alıyor Sonuç olarak ölene kadar aynı şeyler etrafında dönüp duruyoruz. Son nefesinizi verdiğinizi düşünün şu an. Ne yaptınız hayatta? Çoğumuz bu kısır döngülerden birinin içinde savrulup durduk. Ne kendimize, ne başkalarına faydamız olmuş olacak.
Sürekli sorunların çözüldüğü bir hayatta kaybedecek bir şey yoktur. Böyle bir durumda korkmaya da gerek yok. Gereken sadece ani bir karar hepimize, bu kısır döngülerden kurtulmak için; ani bir sıçrama. Öyle bir hayat yaşamalıyız ki, sorunlar kendi kendine çözülmeli, bizse hayatın tadına bakmalıyız. Önce kendimize sonra başkalarına faydalı olabilmeliyiz. Böylece geçmişin boşa geçtiğine dair pişmanlıklar olmaz.
Unutmayın ki; tamamı sıkıntıyla geçen bir hayat yaşamaya değmez. Büyük bir stresle böcekleri öldürmek yerine, delikleri kolayca kapatmanız ve evinizde keyfinize bakmanız farkındalığıyla..
Güzel Sözler - Özlü Sözler - Anlamlı Sözler - Deneme Yazıları Makale

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel Sözler - Özlü Sözler - Anlamlı Sözler - Deneme Yazıları Makale